Hankinnan tehostaminen digiajassa

By 20.09.2023 No Comments
Ajankohta: 23.11.2023 - 05.12.2023
Paikka:

Etäkoulutus

Hankinnan digitalisaatio mahdollistaa hankinnan merkittävän tehostamismahdollisuuden: ketteryyden, nopeuden ja toiminnan reaaliaikaisen johtamisen. Investoiminen hankinnan toimintamallien kehittämiseen ja järjestelmiin onkin monessa yrityksessä juuri nyt työlistalla.

Toiminnan digitalisointi on tärkein yksittäinen hankinnan muutoksen ajuri ja sen mahdollistaja. Se vaikuttaa hankintapalveluiden ja -järjestelmien käyttöön liittyviin odotuksiin, toiminnan pitää olla yhtä helppoa ja yksinkertaista kuin esimerkiksi monessa verkkokaupassa tilaaminen ja toimituksen seuraaminen.

Hankinnan digitalisoinnista saadaan suurin hyöty, kun ymmärretään ensin toiminnan uudistamisen mahdollisuudet ja kuinka lähteä kehittämisessä liikenteeseen. Koulutuksemme auttaa sinua tunnistamaan kehityskohteita ja mitä niiden toteuttaminen tarkoittaa käytännössä.


Koulutuksen käytyäsi

• tunnistat oman organisaatiosi hankinnan tehostamismahdollisuuksia digitalisoinnin keinoin
• tunnistat digitalisoitumisprosessin edellyttämät kyvykkyydet
• rakennat hankinnan digitalisoinnin tiekartan, joka vastaa organisaatiosi yksilöllisiä hankinnan tehostamis- ja kehittämistarpeita.


Vastuukouluttajina toimivat Lauri Vihonen ja Hanna Pajunen-Muhonen. Koulutuksessa on myös asiantuntijapuheenvuoroja, jotka käsittelevät hankinnan digitalisointia eri näkökulmista. Koulutuksen tuotokset kootaan osallistujien käyttöön tulevaksi Pelikirjaksi, joka auttaa soveltamaan koulutuksen keskeisiä teemoja ja sisältöä käytäntöön.

Koulutuksen jälkeen toteutetaan Q&A-tilaisuus, joka on kysely- ja keskustelutunti kouluttajien ja muiden osallistujien kanssa hankinnan digitalisaatiosta sekä lopputehtävänä olevan hankinnan digitalisointisuunnitelman laatimiseen liittyvistä kysymyksistä.

  • Esittelemme ymmärrettävän hankintakartan, jonka avulla hankinnan digitalisoinnin vaihtoehtoisia kohteita voi tunnistaa ja niiden tärkeyttä arvottaa.
  • Koulutuksessa käydään läpi digitalisoinnin avainteknologioiden käyttöesimerkkejä. Käsittelemme esimerkkejä mm. hankinta-analytiikan ja ohjelmistorobotiikan käytöstä hankinnassa.
  • Vastaamme esimerkiksi käytännön esimerkin avulla kysymykseen, miten analytiikkaa voi käyttää hankinnan toimintamallien analysointiin, prosessitehokkuuden ymmärtämiseen ja nopeaan kehitystyöhön
  • Kuvaamme ohjelmistorobotiikan periaatteita esimerkkinä tilauksesta maksuun -prosessin virtaviivaistaminen ja automatisointi, myös esimerkin avulla
  • Esitämme myös, miten palvelumuotoilun ja suunnitteluajattelun keinoja voi hyödyntää hankinnan digitalisoinnin edistämisessä.

Valmennus järjestetään yhteistyössä LOGY ry:n kanssa.

 

Lue lisää ja ilmoittaudu »

Tapahtumat

Hankintapäällikön koulutusohjelma »

Aika: 04.10.2023 - 30.11.2024
Paikka:

Monimuotokoulutus

Oston peruskurssi »

Aika: 11.10.2023 - 30.11.2023
Paikka:

Monimuotokoulutus

Hankinnan tehostaminen digiajassa »

Aika: 23.11.2023 - 05.12.2023
Paikka:

Etäkoulutus